داوطلبان عزیز پس از اعلام نتایج می توانند در طرح چند مرحله ای انتخاب رشته «آقای مشاور» ثبت نام کنند و از وبینار انتخاب رشته و همه مراحل آن بهره مند شوند.
داوطلبان گرامی توجه داشته باشند که هر چه رتبه بهتر باشد، انتخاب رشته به همان میزان حساس تر و مهم تر می شود. مرحله انتخاب رشته برای داوطلبان کنکوری به دلیل سرنوشت ساز بودن آن بسیار حائز اهمیت بوده و ضروری است که داوطلبان با یک شیوه صحیح و اصولی این فرآیند بسیار مهم را در موعد مقرر آغاز نمایند.
چیدمان انتخاب رشته، در آینده شغلی داوطلبان تاثیر مستقیم دارد و داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته می شوند، می بایست از تمامی موارد مرتبط با انتخاب رشته از جمله زمان انتخاب رشته کنکور، نحوه صحیح انتخاب رشته، میزان تاثیر سهمیه ها، میزان تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری و… مطلع باشند تا به بهترین وجه ممکن و بدون هیچ گونه اشتباه در انتخاب رشته را انجام دهند. ما تمامی آنچه باید برای انتخاب رشته آگاهانه بدانید را در وبینار انتخاب رشته و در تماس های تلفنی مشاوران به شما آموزش خواهیم داد.
تاثیر سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور سراسری
همانطور که می دانید به منظور ایجاد عدالت آموزشی برای کسانی که به امکانات لازم دسترسی نداشته اند، سازمان سنجش سهمیه های کنکور از قبیل سهمیه ایثارگران، سهمیه رزمندگان، سهمیه جانبازی، سهمیه خانواده شهدا و… برای داوطلبان واجد شرایط در نظر می گیرد که هر کدام با توجه به میزان درصد آن ها، تغییراتی را در نتایج کنکور داوطلب ایجاد می کنند. در این بخش نیز به بررسی برخی از این سهمیه ها می پردازیم.
سهمیه مناطق
شرکت کنندگانی که متقاضی استفاده از سهمیه مناطق هستند، با توجه به ملاک های زیر جزو یکی از سهمیه های مناطق 1، 2 و 3 محسوب می شوند و این سهمیه در کارنامه نتیجه اولیه آزمون آن ها لحاظ می شود. این نکات را نیز در نظر داشته باشید که:
داوطلبانی که دارای مدرک دیپلم نظام قدیم هستند، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی 3 سال آخر دبیرستان یا هنرستان ملاک است.
برای متقاضیان نظام جدید آموزش متوسطه (ترمی واحدی یا سالی واحدی)، بخش محل اخذ مدرک تحصیلی دو سال آخر دبیرستان و دوره پیش دانشگاهی مدنظر می باشد.
در صورتی که بخش محل اخذ مدرک تحصیلی داوطلبان سهمیه مناطق، متفاوت باشد (حتی یک سال از سه سال) سهمیه داوطلب بر اساس آن منطقه ای که مرفه تر و بالاتر است، در نظر گرفته می شود.
داوطلبانی که حداقل دو سال از سه سال آخر تحصیل در دوره متوسطه و یا سال آخر دوره متوسطه (سال دوازدهم یا پیش دانشگاهی) خود را در خارج از کشور گذرانده اند، جزو سهمیه منطقه 3 محسوب می شوند.
سهمیه رزمندگان، ایثارگران و خانواده شهدا
25 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به همسر و فرزندان شهدا، آزادگان و همسر و فرزندان آن ها، جانبازان 25 درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آن ها اختصاص دارد. تاثیر سهمیه 5 درصد ایثارگران نیز در کارنامه داوطلبان تغییراتی را به وجود می آورد به این صورت که 5 درصد از ظرفیت هر کد رشته محل به جانبازان زیر 25 درصد و همسر و فرزندان آن ها، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل 6 ماه حضور داوطلبانه در جبهه اختصاص دارد.
شرط لازم برای استفاده از سهمیه فوق، کسب 70 درصد نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گزینش آزاد همان رشته می باشد و در صورتی که ظرفیت رشته ای با داوطلبان 25 درصدی پر نشود از داوطلبان 5 درصدی برای تکمیل ظرفیت استفاده می شود.
سهمیه بهیاری
حال ممکن است بعضی از متقاضیان که به عنوان بهیار در جامعه فعالیت می کنند و قصد قبولی در رشته پرستاری را دارند، این سوال برایشان ایجاد شود که میزان تاثیر سهمیه بهیاران در کنکور سراسری به چه صورت می باشد؟ این سهمیه به این صورت است که 5 درصد از ظرفیت رشته پرستاری به داوطلبان دارای دیپلم نظام قدیم یا جدید رشته بهیاری که دارای 3 سال سابقه کاری مرتبط در مراکز درمانی می باشند، اختصاص می یابد.
سهمیه کارمندان
میزان تاثیر سهمیه کارمندی در کنکور سراسری نیز به این صورت است که در رشته های پزشکی کارکنان و کارمندان دانشگاه های علوم پزشکی، مشمول 20 درصد ظرفیت دانشگاه های شبانه می شوند و در رشته های غیرپزشکی 10 درصد از ظرفیت دانشگاه های شبانه به کارمندان وزارت علوم و کارمندان دانشگاه ها تعلق می گیرد.